VELG RIKTIG VINDU

MODERNE ELLER TRADISJONELT – FINN DIN UNIKE STIL
FINN RIKTIG PRODUKT

MODERNE ELLER TRADISJONELT

Velg mellom våre tradisjonelle trevinduer, eller våre vinduer med aluminiumskledning på vinduets ytterside. Nytt og moderne design gjør at det er vanskelig å se forskjell på om vinduet er aluminiumskledd eller ikke, men det er likevel markante forskjeller. Felles for alle vinduer fra Natre, enten de har aluminiumskledning eller ikke, er den solide og gjennomprøvde kvaliteten som gir våre produkter den lange levetiden

Trevinduer fra Natre er moderne vinduer, basert på topp kvalitet og godt håndverk. 

75 års erfaring har gjort oss til en ledende aktør i det norske markedet. Det skal vi også være i fremtiden.

DERFOR SKAL DU VELGE NATRE TREVINDU:

Trevinduet kan tilpasses husets stil enten du liker det tradisjonelle eller det mer moderne

Våre trevinduer er solide og gjennomprøvde med lang holdbarhet.

Produsert i Norge for norske forhold.

Nå slipper du å tenke på maling av vinduer og dører i fremtiden.

Aluminiumskledning forsterker et solid vindu ytterligere.

 

DERFOR SKAL DU VELGE NATRE TRE/ALU VINDU:

Dette er vinduet som du slipper å skrape og male utvendig, og det er bedre beskyttet mot vær og vind.

Nytt og moderne design gjør at det er vanskelig å se om et vindu er aluminiumskledd eller ikke.

Et stilrent og vakkert vindu. Selv synes vi at vi har markedets peneste aluminiumskledning.

ØKONOMI OG ENERGI

Ingen hus er like. Våre produkter kommer i de fleste farger, størrelser og inndelinger, med eller uten sprosser, og med et utvalg av vridere eller hasper. Du vet best hva som er riktig for deg – Natre har løsningene.

Økt komfort med mindre energi
Energisparing er smart både for deg og miljøet. Velg riktig og du kan spare både penger og miljøet samtidig.

Reduserer varmetapet betraktelig i forhold til eldre vinduer.

 

2-lags glass

Inneholder to lag med glass, hvor ett av glassene har innebygget isolasjon.

– Gir en god bokomfort

– Inneholder argon gass mellom glassene som forsinker varmeutslippet

– Forhindrer kaldras fra vindu og ned mot gulvet.

– Tilfredsstiller dagens krav til rehabilitering av eldre boliger.

 

Reduserer varmetapet med ytterligere 50% i forhold til et 2-lags vindu

3-lags glass

Inneholder tre lag med glass, hvor to av glassene har innebygget isolasjon.

– Gir enda bedre bokomfort, og du sparer strøm

– Inneholder to lag med argon gass som gir minimalt med varmeutslipp

– Unngå kaldras fra vindu og ned mot gulvet.

– Tilfredsstiller morgendagens krav og øker standarden på din bolig.

 

OBS: Et vindu med 3-lags glass slipper ut så lite varme at det kan føre til dugg på utsiden av glasset når det er kjølig og vindstille ute, dette vil imidlertid forsvinne av seg selv når solen kommer frem – selv om dette er et kjennetegn på god kvalitet kan det være negativt for utsikten om morgenen. Velg derfor antidugg glass som et forebyggende tiltak.

 

ÅPNINGSFUNKSJONER

Unike vindustyper betyr ulike åpningsfunksjoner.
Vi tilbyr gode og praktiske løsninger.

TOPPSVING

Natre toppsving – en videreutviklet utgave av det originale Husmorvinduet fra 1959.

Praktiske funksjoner
Natre toppsving er et horisontalt glidehengslet vindu. Ved vasking kan vinduet vendes 180 grader og sikringen vil også da kobles til og holde rammen fast. Vinduet kommer ikke inn i rommet, og det blir derfor ingen konflikt med gardiner og planter i vinduskarmen. Vinduet åpnes ved hjelp av en vrider i underkant, og det kan lukkes i en mindre lufteposisjon via espagnolett. Toppsving har barnesikring som standard, og ved å åpne mot denne får man ca 80 mm åpning i underkant av vinduet.

Gode egenskaper
Utadslående vinduer blir tettere og tettere ved økt vindtrykk, fordi rammen presses mot pakningene. Hengslet plasseres i utfresing i sidekarm, noe som gir liten spalte mellom karm og ramme. Betjeningen av vinduet går lett i alle posisjoner. Dette oppnås på grunn av en genial konstruksjon som gjør at vinduet er i perfekt balanse, også når rammen vendes 180˚ rundt. Presis produksjon og lukkede smørepunkter gjør at Natre toppsving har en svært lang levetid.

Størrelser
Vindusstørrelsene er å få fra 39×39 cm og oppover. Max høyde er 159 cm.

 

SIDEHENGSLET

Natre Sidehengslet – et vindu med lange tradisjoner i Norge

Byggeskikk
Sidehengslede vinduer benyttes ofte ved rehabilitering av gamle boliger, men velges ofte også til nye bygg som skal bære preg av gammel historie. Sidehengslede vinduer benyttes dessuten mye i hytter og sommerhus.

Et sidehengslet vindu leveres med tradisjonelle forvridere som standard, men kan også leveres med haspelukker eller dråpelukker. Sidehengslede vinduer leveres med barnesikring som standard!

Størrelser
Fra 39×39 cm og oppover. Sidehengslet vindu kan leveres som 1-rams eller flerrams vinduer.

 

SIDESVING

Natre sidesving – kombinerer tradisjon med enkelt vedlikehold
Praktiske funksjoner
Natre sidesving er et vertikalt glidehengslet vindu. Vinduet åpnes som standard ved hjelp av 1 greps vrider i sidekarm, Dersom man ønsker kan det i stedet leveres med tradisjonelle lukkere eller hasper. Natre sidesving har en sikring som standard, og ved å åpne mot denne får man først ca 80 mm åpning i sidekant av vinduet tilpasset krav til barnesikring. I tillegg har den en større lufteposisjon der vinduet verken kan blåse opp eller igjen. Ved vasking kan vinduet vendes 180 grader og sikringen vil også da kobles til og holde rammen fast. Vinduet kommer ikke inn i rommet, og det blir derfor ingen konflikt med gardiner og planter i vinduskarmen.

Gode egenskaper
Utadslående vinduer blir tettere og tettere ved økt vindtrykk, fordi rammen presses mot pakningene. Betjeningen av vinduet går lett i alle posisjoner, også når rammen vendes 180 ˚ rundt. Dette oppnås fordi beslaget består av en vognenhet som triller oppe på en skinne, noe som sikrer gode egenskaper i år etter år. Presis produksjon, rustfrie materialer og lukkede smørepunkter gjør at sidesvingbeslaget har en svært lang levetid.

Størrelser
Fra 49×49 cm og oppover. Natre sidesving kan leveres som 1-rams eller flerrams vinduer.

Denne vindustype kan ikke leveres I kombinasjonen alu/tre.

 

ÅPNINGSFUNKSJONER

FASTKARM

Natre Fastkarm – isolerer bedre på store glassflater

Natre fastkarm benyttes der hvor det ikke er behov for lufting eller man har store glassfasader. Fastkarm har selvfølgelig samme profil som karmene i våre øvrige produkter og kan derfor enkelt kombineres med våre åpningsvinduer. På grunn av konstruksjonen har fastkarm noe bedre isolasjonsegenskaper enn tradisjonelle åpningsvinduer.

Størrelser
Fra 49×49 cm og oppover.

 

INNADSLÅENDE

Natre Innadslående – Vår nye produktserie, ideel for både prosjektmarkedet

Enklere lufting og vasking – et innadslående vindu kan være en praktisk løsning. Det åpnes enkelt i toppen for trekkfri lufting, men kan også svinges helt opp sideveis. På denne måten kan vinduet helt trygt vaskes innenfra. Vinduet er også svært innbruddsikkert, og har fullverdig rømningsvei i tilfelle brann. 2-veis innadslående er unikt ved at all funksjonalitet betjenes med kun en vrider. Våre innadslående produkter har smale og elegante ramme- og karmprofiler, som gir deg større glassfelt og sørger for at du får mest mulig lys inn i boligen din.
Alle vinduer og dører kommer med vedlikeholdsvennlig aluminiumbekledning på utvendig side, og vanlig treverk på innsiden. Dette er løsningen for deg som ikke er glad i å male og som vil ha minst mulig vedlikehold. Aluminiumen beskytter treverket i vinduet, og gjør at levetiden på produktet forlenges. Leveres med 3-lags glass som standard. Et innadslående vindu kan også leveres i kombinasjon med andre vindustyper, eksempelvis med en fastkarm.

 

KOMBINASJONSVINDU

Natre Q-vindu – når du vil ha både faste felt og åpningsfelt i samme vindu

Et Q-vindu er en kombinasjon av fastkarm og åpningsvindu som inndeles, med poster og losholter, i felter hvor du kan velge enten toppsving, sidehengt eller topphengslet åpningsfelt. Dette gir deg en unik mulighet for mange typer inndelinger med luftemuligheter. Fastkarm kan også lages med skrå overkarm, slik at du med et Q-vindu vil kunne få et åpningsfelt i et vindu der det er skråkarm. Vi bistår deg gjerne med å se på hvilke muligheter som kan produseres til ditt behov.

Q-vindu benyttes der det er ønske om luftemuligheter i store glassfasader, men som begrenses av størrelsen på åpningsrammene.

 

TOPPHENGSLET

Natre Topphengslet – for kjelleretasjen og garasje/uthus

Et topphengslet vindu har en forenklet åpningsfunksjon og benyttes for mindre størrelser hvor det ikke er behov for svingfunksjon for vasking, f.eks i kjelleretasjer og på bakkeplan. En mindre isolert variant finnes også til bruk i garasjer og uthus. Et topphengslet vindu har ikke en låsbar luftefunksjon, her benyttes en stormkrok.

Vrideren er den samme som på toppsving som standard, men kan også leveres med lukkere eller hasper.

Materialer og glass er de samme som i våre øvrige produkter. Denne vindustypen kan ikke leveres i kombinasjonen tre/alu.

Størrelser
Fra 49×49 cm og oppover – noe begrenset utvalg i størrelser.