SKAL JEG VELGE PARKETT ELLER LAMINAT?

 


HOVEDFORSKJELLENE MELLOM PARKETT OG LAMINAT:

• Parkett er et naturprodukt som gir et naturtro og ekte inntrykk, både visuelt og fysisk. Det er stort sett dyrere enn laminat.
• Laminat er samtidig et særdeles slitesterkt alternativ, men som kan oppleves noe kaldere og hardere enn parkett. Laminat består av ulike lag som er presset sammen. I dag er laminatoverflaten ripesikker med god slagfasthet og fuktbestandig kjerne. Parkett består også av ulike lag; ett beskyttende lag med lakk eller olje, ett topplag av en viss sort tre og en avansert kjerne som absorberer belastninger og sørger for stabilitet.

LAMINAT ER MER SLITESTERKT
Laminat er i enkelte tilfeller bedre å velge enn parkett. For eksempel kan en småbarnsfamilie dra god nytte av å ha laminatgulv i og med at gulvet er mer utsatt for slitasje, hakk og riper. De tilfellene det passer best å velge laminat fremfor parkett er når man trenger noe som er mer slitesterkt, for eksempel til utleie, barnerom eller når du har husdyr. Laminat er også en rimeligere løsning. Parkett er å foretrekke når du har mulighet til det, og ikke har særskilt behov for laminat eller andre typer gulv.

Parkett gulv

Gulvet er et av de viktigste elementene når du vil lage en bestemt stil i hjemmet ditt. Et parkettgulv er både vakkert og behagelig å gå på. Utseendet, følelsen, fargen og vedlikeholdet du foretrekker, bør være hovedpoengene for vurdering av ditt valg av gulv. Derfor tilbyr vi et bredt spekter av parkettgulv.

Vi fører Kährs gulv som ble grunnlagt i 1857 i Sverige. De er en global, markedsledende merkevare av vakker og bærekraftig parkett og tregulv med salg i mer enn 70 land. Kährs gulv er laget med en ekte lidenskap for tre og designet med både funksjonalitet og skjønnhet i tankene. Klikk på bilde for mer informasjon.

Vi kan levere parkettgulv fra andre leverandører på forespørsel.

Laminat gulv

Laminatgulv er laget på en kjerne av HDF. HDF er trevirke malt opp for deretter å bli presset og limt sammen til en trefiberplate. Denne metoden gir gulvbordene ekstrem styrke og stabilitet. Deretter presses en dekorfilm og en melaminfilm på toppen av HDF-kjernen. Disse to i sammen gir gulvet sitt utseende og slitestyrke. I laminatgulv fra Kronotex finnes en mengde forskjellige dekorer og overflatebehandlinger.

Stiller du høye krav til estetikk, kvalitet og slitestyrke, skal du velge Mammut laminat som er det ypperste innen laminatgulv. Gulvet har en fantastisk overflate og høy motstand mot slitasje. Dekorene er også elegante med en herskapelig karakter og et utseende som gir følelsen av et naturlig tregulv. Klikk på bilde for mer informasjon.

Vi kan levere laminatgulv fra andre leverandører på forespørsel.