Bygge på huset

Å bygge på huset kan være et omfattende prosjekt. Dersom du gjør de nødvendige forberedelsene er det imidlertid ingenting i veien for at du kan få boligen du drømmer om. Byggstart sin guide til å bygge på huset forteller deg hva du må ta hensyn til når du skal bygge på huset, inkludert hvordan du planlegger prosessen.

Bygge på hytta

Norske hytter har tradisjonelt vært av beskjeden størrelse, men stadig flere ønsker at alle fasiliteter skal være på plass, og trenger derfor mere plass. Denne artikkelen om å bygge på hytta gir en innføring i hva man må tenke på når man skal utvide hytta med et tilbygg, inkludert regler og søknadsplikt.

Bygge på inngangsparti

Skal du bygge nytt inngangsparti? Et nytt inngangsparti er i formelt sett et tilbygg, og vil normalt sett være søknadspliktig. Her kan du lese mer om å bygge inngangsparti, hvilke regler som gjelder, samt hvordan du velger fagfolk til jobben.

Bygge tilbygg/påbygg

Begrepene tilbygg og påbygg brukes ofte om hverandre. Et tilbygg er en utvidelse av bygnings grunnflate, mens påbygg er en ny bygningsdel som plasseres oppå en eksisterende konstruksjon. Her har vi samlet det du trenger å vite om forskjellene mellom tilbygg og påbygg, samt hvordan du organiserer prosjektet.